s

News

Feestelijke Tafel!

Feestelijke Tafel!

Olá! Of zal ik Boas Festas zeggen?

De zomer is nu toch echt ten einde. De herfst heeft zijn inval gemaakt, de kou trekt langzaam aan en langzaam maakt iedereen zich klaar voor de wintermaanden. En zo ontstaat ook de eerste feestdagen stress! Want wat moet jij dit keer weer verzinnen om jouw feestmaaltijd tot een groot succes te brengen? Laat ik daar nu net een leuk idee voor hebben..

Ga een keer voor iets anders dan het klassieke Nederlandse gebruik met de kleine pannetjes op de warmhoudplaat, en wel met het nieuwe servies van Lá e Cá. Hier in Nederland is het tegenwoordig helemaal hip and happening om samen te genieten van allerlei overheerlijke tapas gerechten. Dus de hoogste tijd om dit in een Portugees jasje te steken en de warmte van dat mooie land in een handomdraai bij jouw op tafel te creëren.

Natuurlijk kon ik dit niet zonder mijn vriendinnen Nica Chica  en Saudalicious. Hoe lekker is het als je samen de voorliefde voor Portugal met al haar mooie producten kan delen en kan vormgeven in ons perfecte plaatje. Wij willen jou laten zien hoe je met een aantal items jouw tafel om kan toveren voor een feestelijke lunch.

Ik kan je gaan vertellen hoe je de lekkerste recepten kan gebruiken en hoe je jouw tafel perfect kan stylen, maar in deze blog vertel ik jou over de gebruikte producten van Lá e Cá. Naast de bekende serviezen, kleden en wijnen heeft Lá e Cá het nieuwe servies van Casa Cubista. Het aardewerk servies, bestaande uit terra-cotta, is gemaakt door dezelfde familie pottenbakkers als het spetter servies die je al van Lá e Cá kent. Toch heeft het een ander uiterlijk. Het merk Casa Cubista is een concept van twee designers uit Canada, die zich hebben laten inspireren door de Portugese invloeden. Wat ook niet gek is, aangezien zij een vakantie huisje hebben in het Algarve. Natuurlijk kan ik jou dit mooie servies niet onthouden en is dit verkrijgbaar bij Lá e Cá.

Hoe mooi is het dan om de lekkere etenswaren van Lá e Cá in combinatie met dit servies op te dienen. En daar komen de skills van Nica Chica en Saudalicious naar voren. Samen hebben wij voor ons de perfecte lunch gemaakt. Ik zorgde voor de ingrediënten die in mijn webshop te vinden zijn – wijnen, olijven, olijf olie, chourico, patê sardines, kaas, jam, gekruid zout, piri-piri; kruiden; - die door Saudalicious bereid werden in de meest lekkere creaties. Natuurlijk zorgde de styling van Nica Chica ervoor dat wij ons even in het heerlijke Portugal waanden. Onder het genot van een glaasje wijn hebben wij een lange middag getafeld, verhalen gedeeld en genoten van al het lekkere eten en de sfeer die naar boven kwam.

Maar natuurlijk hebben wij dit van te voren voor jou in mooie beelden vastgelegd zodat ook jij je even in Portugal kan wanen. Heb jij er zin in gekregen om ook een Portugese lunch te maken met de producten van Lá e Cá? Check dan hier voor de producten van Lá e Cá en voor de handigste styling tips moet je echt de website van Nica Chica kijken. En dat je een keukenprins(es) moet zijn is een fabel, Saudalicious geeft je simpele recepten.

 

Geniet ervan en ik ben benieuwd hoe jouw tafel eruit komt te zien!

Beijinhos, Rita.

 

Nica Chica Fotoshoot -Lekker Saudalicious recept in het Lá e Cá servies!

Nica Chica Fotoshoot -Lekker Saudalicious recept in het Lá e Cá servies!

Olá,

De liefde voor mijn geboorteland Portugal met al haar pracht en praal is onbeschrijfelijk groot.  De manier van leven, het eten en de materialen die er gebruikt worden zijn heel anders dan dat ik hier in Nederland gewend ben. Die levensstijl, en het rustige maar krachtige gebruik van de materialen, wil ik met je delen. Tijdens mijn marktdagen en proeverijen vertel ik je graag alles over de producten uit mijn geboorteland. Hoe leuk is het dan om mensen te ontmoeten die deze liefde met mij delen?
Op de bekende SWAN-market kwam ik Nicole tegen. Nicole is van Nica Chica, waar ze haar liefde voor food, servies en fotografie kan samenvoegen tot één geheel. De geweldige manier waarop zij haar voorliefde naar buiten brengt, haar creatieve blik, dat wilde ik met mijn spetter servies. Als je haar posts ziet, snap je helemaal wat ik bedoel. Alles is zo perfect gestyled alsof je zo aan kan schuiven. Daar ontstond het idee om samen een shoot te doen om de producten van Lá e Cá mooi in beeld te krijgen.
Maar alleen servies met de voedingsproducten van Lá e Cá? Kon dat niet anders? Zo kwam ik via Instagram bij Sabine terecht. Sabine is van Saudalicious, waar ze haar liefde voor de Portugese keuken en de rustige manier van leven met jou wilt delen. Deze Nederlandse dame heeft een Portugese moeder, dus de onvoorwaardelijke liefde voor het land stroomt ook in haar bloed. Hoe ze het zelf ook mooi verwoordt: ‘Saudalicious is een weerspiegeling van mijn zoektocht naar de balans tussen het optimaal genieten en goed voor jezelf zorgen.’
Al snel hadden we samen mooie gesprekken en kwamen er ideeën tot bloei. De heerlijke recepten van Saudalicious, gemaakt met Lá e Cá-ingredienten in een geweldig plaatje door Nica Chica gestyled.

Lá e Cá Portugese oven schaal      

Zo gezegd, hier is een perfect match! Samen hebben we een super shoot gedaan. Wij willen jou een middagje meenemen naar Portugal voor een heerlijke maaltijd. Binnen no time kan je genieten van een heerlijke en simpele salade, geserveerd in het prachtige spetter aardewerk servies van Lá e Cá.

Recept voor 2 personen:

Voor de geroosterde druiven:

1 flinke tros witte druiven

1 flinke tros rode druiven

grof zeezout naar smaak

een paar takjes verse tijm naar smaak

2 tl honing

2 el extra vierge olijfolie Passeite

1 grote rode ui

De overige ingrediënten voor de salade:

150 g lupine boontjes

80 g Portugese schapenkaas

1 rode paprika

1 groene paprika

4 handjes rucola

Voor de dressing:

4 el extra vierge olijfolie Passeite

1 tl honing

1/2 el mosterd

1/2 buisje gedroogde paprikasnippers van um grama

2 el witte wijnazijn

Voor bereidingswijs van deze recept en nog meer lekker recepten check Saudalicious blog hier

Geniet ervan!

PS - Wil je mooie foto’s van jezelf en of familie maken? Of ben je op zoek naar lifestylefotografie of grafisch ontwerp, dan adviseer ik je om contact te nemen met Nica Chica. Hier vind je haar website

Beijinhos Rita

Hello Portugal - Een zeer interessante en grappige blog van Marleen over het opbouwen van een nieuw leven in het Portugal

Hello Portugal - Een zeer interessante en grappige blog van Marleen over het opbouwen van een nieuw leven in het Portugal

Marleen van Hello Portugal:

Hoe kan het ook anders, ik woon dus in Portugal. Dat is leuk, soms verwarrend, vaak verassend, zo nu en dan verhelderend en af en toe niet zo leuk. Kort gezegd, een en al tegenstrijdigheden, die samen bij elkaar 'het leven' worden genoemd.

Maar Portugal is voor mij méér dan alleen mijn thuisland. Getrouwd met een Portugees en samen een half-Portugese dochter, een Portugese hond en een Portugese schoonfamilie, kan ik dus niet om Portugal heen. Niet dat ik dat wil, want dan zou ik toch een beetje op het verkeerde pad zitten.

En zo ontstond het idee voor Hello Portugal. Een blog over het opbouwen van een nieuw leven in het buitenland. Van emigratie tot aanpassen, van formaliteiten tot wetten en regels en van vallen tot weer opstaan. En natuurlijk blijven lachen, want hoewel het onder de Zuid-Europese zon ook echt niet altijd meevalt, willen we vooral de Portugese feel-good-mood proberen vast te houden.

Zin in een portie Portugese feel-good-mood? Kijk op helloportugal.eu of via Facebook

 

Nica Chica over Lá e Cá

Nica Chica over Lá e Cá

 

Het leuke aan deelname van een lifestylemarkt is dat je zoveel mensen leert kennen, die allemaal hun eigen unieke producten verkopen. Maar tegelijkertijd is dit ook een gevaar voor eigen portemonnee..

Zo stond ik afgelopen zondag in Tilburg naast LÁeCÁ, een kleinbedrijf met producten die 'geboren' zijn in Portugal. LÁeCÁ heeft een brug gebouwd tussen haar eigen thuishaven Portugal en Nederland, om ons de rijke Portugese cultuur te laten voelen en proeven met typisch Portugese producten van eten, tot design en echt vakmanschap.

Ik kon het niet laten om ook wat mee te nemen en kocht een cadeautje voor mezelf. Het schaaltje is van keramiek, een traditioneel materiaal, maar met de afwerking in een modern jasje gestoken. De prachtige bloemen kruidenthee, welke ook goed werkt bij een zere keel. Het maken van de thee zelf laat je al beter voelen, zo vrolijk, kleurrijk en geurig. In het glazen potje zit zout van Salines of Rio Maior, gekruid met citrus, lavendel en oregano. Lekker bij vis, rijst of een salade.

 

Lá e Cá Blog Posts

Lá e Cá Blog Posts

With the Lá e Cá blog posts, we want to share our thoughts and passions about Portugal, tell you the history of our products and we will keep you updated about our markets agenda.