november 28, 2018

Feestelijke Tafel!

Door Rita Cruz
Feestelijke Tafel!

Olá! Of zal ik Boas Festas zeggen?

De zomer is nu toch echt ten einde. De herfst heeft zijn inval gemaakt, de kou trekt langzaam aan en langzaam maakt iedereen zich klaar voor de wintermaanden. En zo ontstaat ook de eerste feestdagen stress! Want wat moet jij dit keer weer verzinnen om jouw feestmaaltijd tot een groot succes te brengen? Laat ik daar nu net een leuk idee voor hebben..

Ga een keer voor iets anders dan het klassieke Nederlandse gebruik met de kleine pannetjes op de warmhoudplaat, en wel met het nieuwe servies van Lá e Cá. Hier in Nederland is het tegenwoordig helemaal hip and happening om samen te genieten van allerlei overheerlijke tapas gerechten. Dus de hoogste tijd om dit in een Portugees jasje te steken en de warmte van dat mooie land in een handomdraai bij jouw op tafel te creëren.

Natuurlijk kon ik dit niet zonder mijn vriendinnen Nica Chica  en Saudalicious. Hoe lekker is het als je samen de voorliefde voor Portugal met al haar mooie producten kan delen en kan vormgeven in ons perfecte plaatje. Wij willen jou laten zien hoe je met een aantal items jouw tafel om kan toveren voor een feestelijke lunch.

Ik kan je gaan vertellen hoe je de lekkerste recepten kan gebruiken en hoe je jouw tafel perfect kan stylen, maar in deze blog vertel ik jou over de gebruikte producten van Lá e Cá. Naast de bekende serviezen, kleden en wijnen heeft Lá e Cá het nieuwe servies van Casa Cubista. Het aardewerk servies, bestaande uit terra-cotta, is gemaakt door dezelfde familie pottenbakkers als het spetter servies die je al van Lá e Cá kent. Toch heeft het een ander uiterlijk. Het merk Casa Cubista is een concept van twee designers uit Canada, die zich hebben laten inspireren door de Portugese invloeden. Wat ook niet gek is, aangezien zij een vakantie huisje hebben in het Algarve. Natuurlijk kan ik jou dit mooie servies niet onthouden en is dit verkrijgbaar bij Lá e Cá.

Hoe mooi is het dan om de lekkere etenswaren van Lá e Cá in combinatie met dit servies op te dienen. En daar komen de skills van Nica Chica en Saudalicious naar voren. Samen hebben wij voor ons de perfecte lunch gemaakt. Ik zorgde voor de ingrediënten die in mijn webshop te vinden zijn – wijnen, olijven, olijf olie, chourico, patê sardines, kaas, jam, gekruid zout, piri-piri; kruiden; - die door Saudalicious bereid werden in de meest lekkere creaties. Natuurlijk zorgde de styling van Nica Chica ervoor dat wij ons even in het heerlijke Portugal waanden. Onder het genot van een glaasje wijn hebben wij een lange middag getafeld, verhalen gedeeld en genoten van al het lekkere eten en de sfeer die naar boven kwam.

Maar natuurlijk hebben wij dit van te voren voor jou in mooie beelden vastgelegd zodat ook jij je even in Portugal kan wanen. Heb jij er zin in gekregen om ook een Portugese lunch te maken met de producten van Lá e Cá? Check dan hier voor de producten van Lá e Cá en voor de handigste styling tips moet je echt de website van Nica Chica kijken. En dat je een keukenprins(es) moet zijn is een fabel, Saudalicious geeft je simpele recepten.

 

Geniet ervan en ik ben benieuwd hoe jouw tafel eruit komt te zien!

Beijinhos, Rita.

 

277 opmerkingen

 • etmAqlyWFzDfokrX december 06, 2019

  QHijveatRfFTEK

 • sjYOMNdDhfPcg december 06, 2019

  MKLrnaoeC

 • xhCrwzXQujvH december 05, 2019

  NMVmrYGHsbfpjinI

 • ByGpFEZHiuv december 05, 2019

  hjvlAOnuswNZgJX

 • MlLAmZuoRGz december 05, 2019

  tvOFAkcWLbZauri

Laat een reactie achter